Thursday, September 06, 2012

Hur mycket lutar båten?

Under helgen när vi hade vänner över båten undrade några hur mycket båten egentligen lutar när vi seglar.. Vi försökte förklara men det känns alltid svårt att beskriva med ord, speciellt när man sitter fastknuten i bryggan i hamn.

Jag o Andy kom in i Mälaren i tisdags morse. Egentligen hade vi tänkt att segla ut från Djurgården redan måndag kväll, men när bron inte öppnade förrän 18.30, vi hade sprungit 28 km o var lite lagom sega och Andy behövde jobba (älskar bortförklaringar) blev det en extra natt vid wasahamnen. Vi hade väntat oss en motorbåtstrip genom Mälaren till Enköping då vinden skulle vara rakt mot oss. Vi blev dock lyckligt överraskade och hade en fantastisk segling, mellan 6-7 knop, behövde bara köra motor de två första timmarna och lyckades segla hela vägen till vi la ankare! 


Segling i Mälaren, 4:e September 2012 :)
Jag knäppte lite bilder under seglingen och ni kan där se hur mycket båten lutade vid vissa stunder under dagens segling. Inget farligt alls, båten är väldigt stabil och det känns faktiskt inte konstigt. Man ska dock undvika att springa runt på vårat lackade golv med yllesockor, då är det skridskobana! :)

Tack alla fina som kom ner till helgen i wasahamnen, det var fantastiskt att få visa upp båten och vårar "hem"! Och för er som inte hade tid att komma, det finns fler tillfällen, vi måste ju passera Sthlm för att komma vidare nästa gång!
Frukost med skeppsholmen i bakgrunden
Under Dannviksbron och ut genom Hammarby Sjöstad
Genom Årstaviken, där vi under tidigare vintrar sprungit på isen.... ;)
Kram på er alla!

3 comments:

Ullis said...

Ligger ('står' skrev jag visst först, men det kanske den inte gör nej) båten i Enköpings hamn nu?! Hur länge? O vad gör ni? :) Och så sista frågan... Vad betyder 'hauled'?

/frågvisast i stan..

Mia said...

Båten låg i Enköping hamn, men bara en snabbis! Visade sig blåsa lite för mycket från fel håll igår, så det blev körning till V-ås idag istället.. Nu är vi i Västerås, båten lyfts upp på land imorn (fredag). Hauled betyder lyfta (båten). Jag o Andy plockade ner båda masterna idag på egen hand, mycket stolta!

Ullis said...

Meh :( Jag som tyckte det var dags för min bror att få se båten på riktigt. Så många tankar han haft om den ;) Men då är både masterna nere och båten snart täckt på land alltså?! Nästa säsong då kanske :)