Wednesday, September 12, 2012

Hemmalyx!

Idag är det onsdag. Hur gick detta till?
Vi har varit hemma sedan i slutet av förra veckan men var har dagarna tagit vägen, inte alls hunnit med det jag hade planerat... Men det är väl som det ska vara... :)

Andy har blivit bortskämd under dessa dagar, mamma är mycket bra på detta. Jag har dock försökt ta ner honom på jorden och berättar att det han upplevt är lyx på hg nivå, inte standard.
Första middagen hemma bestod av biffar på hjortfärs, potatis o sallad från landet, mammas hemmalagade chutney och så klart hembakat knäckebröd. Vi har ätit kantareller och annan svamp i massor, bakat bröd, äpplen från träden och andra godsaker från träden och landet. Lyx kallas det!

I måndags var vi ut i skogen för att se om vi kunde hitta någon svamp. Vi följde med grannen Arne som travade på i en rask takt genom skogen och svampen fanns i massor. Rödgul trumpetsvamp, kantareller, taggsvamp, karl-johan samt trattkantareller kom vi hem med, mamma håller fortfaande på att rensa de 50 l som föjde med oss. Andy tyckte det var kul att plocka svamp.
Gänget i skogen, jag, mamma, Arne och Andy, tillsammans med många svampar!
Såklart ska det fikas!
Dagens skörd, inte illa!
Massa rödgul trumpetsvamp, nu är det mycket på tork i hela huset, stora rackare!
I eftermiddag kommer vår vardag att ändras drastiskt. Vi flyger ner till Portugal för att segla tillsammans med Tim och Kinship till Las Palmas. Måste säga att jag verkligen ser fram emot detta, ska bli kul att gå ombord på Kinship igen efter en sommar på vår egen båt.

Ha det så gott hemma nu så hoppas jag att vi hinner med att ses i slutat av September när vi kommer hem igen. Sedan lyfter vi den 29:e September till USA...

5 comments:

Ullis said...

Fy vad med svamp! Så där mycket får ALDRIG jag, även när jag tycker att jag är duktig o hittar mycket.. :/

Mia said...

Jo det blev en hel del... :) Lite väl mycket när man kommer hem och det ska rensas... haha! Men gott är det. Som pricken över i'et fick Andy se två älgar på väg hem i förrgår!

Ullis said...

Nä vad coolt! Sällan mer ser älgar tycker jag. Brorsan körde dock förbi en på vägen ut till Hummelsta för någon månad sen. Den stod nära vägen, rätt maffiga! Andy skulle för övrigt älska renar tror jag! Jag är tokkär i dom djuren! :)

Unknown said...

Ja det var första gången Andy fick se dem så han var helt överlycklig. Mamma hade span på väg hem från Västerås.... :) Ska ta med honom upp till Norrland någon gång, då ska det bli renspan! haha

Ullis said...

Man behöver typ inte spana efter renar i Norrland, dom finns överallt längs vägarna ;) Flyttar på sig? Nja. Men ack så coola!